Hoe ik hier kwam

Ik heb sinds 2004 mijn eigen bedrijf, eerst ‘fris in communicatie’ en sinds 2016 ‘fris & zo’ omdat mijn diensten zich verbreedden.

Ik werkte als (interim) communicatie adviseur voor verschillende opdrachtgevers en later specialiseerde ik me in online communicatie, zoals social media, intranet en websites.

Vallen en weer opstaan

Na jarenlang stevige trajecten te hebben getrokken, hard te hebben gewerkt en heel veel vrije uren vrijwillig te hebben gestoken in bestuursrollen en voor goede doelen, viel ik in het najaar van 2014 flink om: een burn out.

Na lang mijmeren, overpeinzen, frustreren, herstellen, vloeken, vertwijfeling, zoeken, bijklussen, huilen, lachen en praten was ik hersteld van de burn out. Het klinkt vreemd, maar ik ‘gun’ iedereen een burn out. Je leert heel veel over jezelf. Inmiddels wist ik mijn valkuilen en grenzen beter te herkennen en durf ik me kwetsbaarder op te stellen. Maar de twijfel of mijn oude vak, communicatie, nog steeds is wat ik in mijn professionele leven wil, bleef.

Mijn reis

Begin 2017 besloot ik: ik ga van mijn hang naar avontuur, reizen, duurzamer leven en onderzoeken mijn nieuwe leven maken. Met achterlating van partner en huis laadde ik Fritz de camperbus in en ging ik -in het begin nog samen met mijn hond Saartje- op weg. Binnen Nederland, om man en hond niet te lang van elkaar te scheiden. 4 Maanden ben ik alleen op pad geweest terwijl ik vanuit de camper en op locatie werk verrichtte. Toen joeg het weer en mijn protesterende lichaam me weer naar huis in Haarlem. Maar ik bleef onrustig, hoewel ik tussentijds nog steeds opdrachten deed op het gebied van organiseren, structureren, adviseren en communiceren.

Voorjaar 2018 gingen daarom mijn partner en ik samen op pad voor 7 maanden. Hoewel om andere redenen, hadden we beiden behoefte ons huidige leven achter ons te laten om ruimte voor een nieuw pad te creëren. We verkochten ons huis en richtten Fritz in om samen een nieuw avontuur aan te gaan in Europa.

Koerswijziging

Eenmaal terug in oktober 2018 ging ik op zoek naar werk waarin collega’s, organisaties die iets goeds doen voor deze wereld, positiviteit, diversiteit, regelen, organiseren, structureren en communiceren de belangrijkste componenten moesten zijn. Ik vond een part-time baan als Office Manager bij een bedrijf wat hierbij aansloot: Dopper.

Hier werk ik nog steeds, maar ik merk dat ik mijn oude vak mis. Daarom zet ik mijn beschikbare uren freelance weer in voor opdrachtgevers die mijn kennis en expertise goed kunnen gebruiken.

Voor oude blogs (persoonlijk en op mijn vakgebied online communicatie) klik je hier.