Over Gitta

Over Gitta

Ik deel van alles met je, maar wie ben ik eigenlijk?

Ik woon (als ik niet in Fritz mijn camperbus ben) in Haarlem, waar ik geboren en getogen ben. Na een paar jaar Amsterdam ben ik teruggekeerd naar de stad waar ik van hou, met de man waar ik van hou. Na een jaartje kwam daar Saartje bij, onze ‘Spaarnelanden terriër’ (lees: fraai geslaagd kruisinkje van een paar rassen). Helaas hebben we haar enkele maanden na de start van mijn avontuur met Fritz in de zomer van 2017 op 14-jarige leeftijd moeten laten inslapen…

Vallen en weer opstaan

Ik heb sinds 2004 mijn eigen bedrijf, eerst ‘fris in communicatie’ en sinds 2016 ‘fris & zo’. Ik werkte als (interim) communicatie adviseur voor verschillende opdrachtgevers en later specialiseerde ik me in online communicatie, zoals social media, intranet en websites. Na jarenlang stevige trajecten te hebben getrokken, hard te hebben gewerkt en heel veel vrije uren vrijwillig te hebben gestoken in bestuursrollen en voor goede doelen, viel ik in het najaar van 2014 flink om: een burn out.

Na twee jaar mijmeren, overpeinzen, frustreren, herstellen, vloeken, vertwijfeling, zoeken, bijklussen, huilen, lachen en praten was ik weliswaar hersteld van de burn out, maar wist ik nog steeds niet wat ik nou écht wilde in mijn leven. Ik was als mens veranderd, wist mijn valkuilen en grenzen beter te herkennen en durfde me kwetsbaarder op te stellen – maar ik wist nog steeds niet wat ik nou met mijn professionele leven wilde doen. En hoe.

Mijn ambitie…

Tot begin 2017 opeens als een visioen die in de bijbel niet zou misstaan mijn ambitie duidelijk werd: ik ga van mijn hang naar avontuur, reizen, duurzamer leven en onderzoeken mijn nieuwe leven maken. Met achterlating van partner en huis laadde ik Fritz de camperbus in en ging ik -in het begin nog samen met mijn hond Saartje- op weg. Binnen Nederland, om man en hond niet te lang van elkaar te scheiden. 4 Maanden ben ik alleen op pad geweest terwijl ik vanuit de camper en op locatie werk verrichtte. Toen joeg het weer en mijn protesterende lichaam me weer naar huis in Haarlem. Maar ik bleef onrustig.

… werd onze ambitie

Aan het begin van het najaar van 2017 begon het bij manlief ook te kriebelen. Hoewel om andere redenen, hadden we beiden behoefte ons huidige leven achter ons te laten om ruimte voor een nieuw pad te creëren. We verkochten ons huis en richtten onze camperbus Fritz in om samen een nieuw avontuur aan te gaan in Europa. Want alleen reizen is heerlijk, maar samen met je liefste ontdekken en ervaren is nog mooier. En dus besloten we per april 2018 samen het ruime sop te kiezen en zo min mogelijk te plannen, om alles op ons pad te kunnen laten komen wat er komt.

Wat ik kan

Ik ben een praktische ideeënknoper. Ik spar, ontwar, organiseer en communiceer voor mensen en organisaties die de wereld een beetje mooier willen maken. Ik ben een avonturier. Ik geniet van ontdekken, reizen, starten & bouwen. Van handen uit de mouwen steken, uitproberen, inspireren en geïnspireerd worden. Van het leven! Raak me oprecht en ik zet al mijn energie, expertise, ideeën, netwerk en eigenheid in.

Mijn werk-cv vind je op LinkedIn.

Voor oude blogs (persoonlijk en op mijn vakgebied online communicatie) klik je hier .

Wat ik wil

Ik wil duurzamer leven – voor de aarde, voor mijzelf en mijn omgeving
Ik wil kleiner, vrijer, flexibeler leven
Ik wil ontspullen en onthechten van plekken en verplichtingen
Ik wil onderzoeken, vloeken, geïnspireerd worden en inspireren
Ik wil me kwetsbaar op- en openstellen
Ik wil schrijven, delen, bezig en mezelf zijn ‘for a living’

Ik wil passievolle ondernemers, werknemers en werkgevers helpen in hun ambities voor een iets mooiere wereld – met organiseren, communiceren of de fysieke handen uit de mouwen steken. Net wat er nodig is en waar we beiden behoefte aan hebben.

Neem gerust contact op als je een vraag hebt of me iets wil voorleggen.