Veel mensen vragen of en waarom ik in Nederland blijf met Fritz (voorlopig). Daar zijn een paar redenen voor, maar de voornaamste is: waarom zou ik ver weg gaan als je dít op een uurtje rijden hebt?!

 

De andere redenen om in Nederland te blijven zijn meer praktisch van aard.

Zo ben ik nooit ver weg mocht er iets met Saartje gebeuren (het is makkelijker met de dierenarts communiceren in het Nederlands…), of als er een afspraak voor privé of werk is. Manlief kan me relatief snel even bezoeken als hij dat wil, evenals andere vrienden. Het grootste deel van mijn netwerk bevindt zich in Nederland, dus het zou eenvoudiger moeten zijn om door het hele land in staplekjes te vinden – hoewel vrij kamperen in Nederland niet is toegestaan (daar kun je volgens mij wel omheen leven trouwens, als ik dit artikel van de ANWB mag geloven). De voorzieningen in Nederland zijn goed als het gaat om telefoonbereik, wifi, beschikbaarheid van toiletten en water et cetera – eigenlijk relatief luxe.

Daartegenover staat dat Nederland nogal dichtgeregeld is en er veel vooral níét is toegestaan. Maar ik vind het wel een uitdaging om me binnen de regeltjes, wetten en algemeen plaatselijke verordeningen van Nederland te bewegen in niet al te zonzeker weer. Hoewel ik natuurlijk het goede seizoen inrijd en enorm mazzel heb in mijn eerste week onderweg!